علاوه بر داروها، تغییر در رژیم غذایی می تواند بر بهبود پیش آگهی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر منجر شوند. تلاش کنید مواد زیر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند:
علاوه بر داروها، تغییر در رژیم غذایی می تواند بر بهبود پیش آگهی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر منجر شوند. تلاش کنید مواد زیر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند:
میوه ها و سبزیجات تازه:
میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامینها هستند و کالری کمی دارند لذا مصرف آنها می تواند به کنترل وزن، بهبود و سلامت قلب و جلوگیری از حملات قلبی منجر گردد. میوه ها و سبزیجات به دلیل داشتن مقادیر زیاد فیبر به کاهش کلستنرول خون نیز کمک می کنند. انواع مختلف میوهها و سبزیجات را امتحان کنید. در شرایط خاص میوههای منجمد یا سبزیجات کنسرو شده با نمک اندک نیز می توانند به عنوان جایگزین مصرف شوند. از میوههای غیر تازه ای که در شربت های کنسرو شدهاند پرهیز کنید مانند انواع کمپوتها.
غلات کامل:
غلات کامل مملو از مواد مغذی و فیبر هستند و به سلامت قلب کمک می کنند. همچنین منجر به کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون می شوند. انتخاب های مناسب عبارتند از نان های 100% پخته شده با غلات، غله صبحانه حاوی فیبر زیاد، برنج قهوهای، پاستای درست شده با غلات کامل، بلغور جو دوسر. غلاتی که باید استفاده از آنها را محدود کنید عبارتند از نان سفید، دونات، وافل، بیسکویتها، نان ذرت و نودل تخم مرغی.
چربی های بی ضرر:
مصرف متعادل چربیهای سالم برای سلامت قلب مفید هستند. چربیهای سالم میتوانند کلسترول را کم کنند و از حملههای قلبی و سکتههای مغزی جلوگیری کنند. این چربیها عبارتند از چربیهای مونو ساچوره و پلی آن ساچوره که در این مواد یافت میشوند: روغن زیتون، روغن کانولا، دانه کتان، آووکادو، مغزها و دانهها. همچنین لبنیات بدون چربی یا چربی کم هم مفید هستند و بایستی استفاده شوند شامل شیر، ماست، پنیر و خامه ترش.
پروتئین لخم:
مصرف پروتئینها به طور انتخابی بخصوص آن ها که حاوی چربی اندک هستند برای سلامت قلب مفیدند از جمله انواع ماهیهای غنی از اسیدهای چرب اومگا-3 که به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک میکنند مانند ماهی سالمون و دیگر ماهی های آب سرد. سایر منابع سالم پروتئین عبارتند از نخود و عدس، تخم مرغ، سویا، گوشت چرخ کرده لخم و گوشت بدون پوست طیور.
غذاهایی که باید از آن ها اجتناب کرد:
کلسترول، فشار خون و وزن خود را کنترل نمایید. بدین منظور از غذاهای حاوی نمک و چربی زیاد اجتناب کنید.
غذاهای پرچربی که نباید مصرف شوند: کره، عصاره گوشت، خامه غیر لبنی، گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس)، شیرینیها و کیکها، تکههای چربیدار گوشت، انواع مختلف فست فود، چیپس و تنقلات، سیب زمینی سرخ کرده و بستنی.
خیلی از غذاهای فوق حاوی مقادیر زیاد نمک هم هستند و با افزایش فشار خون می توانند بیماری عروق کرونر را بدتر کنند.
سایر مواد پر از نمک عبارتند از: انواع سسها مانند مایونز و کچاپ، نمک سفره، گوشتهای بسته بندی شده، غذاهای رستورانها.